Utfordret næringslivet på lokale sommerjobber

Av Christopher Johansen / Vennesla Tidende (LES SAKEN HER)

– Vi håper at dere i næringslivet kan hjelpe oss med legge til rette for flere sommerjobber.

Det var slt-koordinator Indira Derviskadics bønn til deler av bygdas næringslivet som var samlet til et frokostmøte i regi av Vennesla næringsforening onsdag morgen.

Nav og kommunen samarbeider nå om å legge til rette for at enda flere ungdommer kommer ut i sommerjobb. Det er på det rene at utbudet er langt mindre enn etterspørselen. Det offentlige kan tilby rundt 35 sommerjobber til de rundt 150 som søkte.

– Derfor er jeg her i dag i håp om at det lokale næringsliv kanskje kan bidra til å skape flere sommerjobber til Vennesla-ungdom. Her kan vi være litt kreative samme. Døren min på herredshuset står alltid åpen, sier Indira Derviskadic til om lag 20 representanter fra bygdas næringsliv.

– Forskning viser at en øker sjansene med 35 prosent for å få ordinær jobb som voksen, dersom en har hatt sommerjobb som ungdom, påpeker Derviskadic.

– Et annet viktig poeng er rekruttering. Ved å ha ungdom i sommerjobb, kan det være verdifullt dersom en skulle ha behov for fremtidig arbeidskraft. I tillegg mener jeg også det sosiale ansvaret er viktig, fortsetter hun.

Denne uken har Nav holdt kurs i skriving av jobbsøknad og CV for ungdom over 16 år.

Indira Derviskadics håp er at det utover våren skal bli flere, lokale sommerjobber for Vennesla-ungdom å søke på.