Kåring av årets ildsjel, og årets ildsjel bedrift 2020 på Vennesla Næringsforening sin julelunsj.

Kilde; Vennesla Tidende Christopher Johansen

– Jeg skulle bare ned å se på en jobb, så ender jeg opp med å bli kåret til årets ildsjel. Det er bare helt utrolig, jeg ble helt satt ut, sier Geir Smiseth som til daglig jobber som rørlegger hos Holbæk Rør.

Smiseth sier at han har fått et helt annet syn på NAV etter at bedriften han jobber samarbeider så tett.

– Det er utrolig gøy. Jeg har aldri møtt maken til oppfølging som de gjør fra NAV sin side.

Også prisen for årets inkluderingsbedrift ble delt ut. Den gikk til Vennesla Næringsforening.

Det var ordfører Nils Olav Larsen som delte ut prisene. Vennesla næringsforening og Vennesla kommune, representert ved NAV Midt-Agder, samarbeider om prisene.

Inkludering

I begrunnelsen for årets ildsjel heter det: «Årets ildsjel er en person med særlig inkluderende holdninger. Han fremstår med et stort engasjement for inkludering i arbeidslivet. Han har gjennom flere år vært en raus og god kollega som brenner for et inkluderende fellesskap også etter arbeidstid. Geir Smiseth ser mulighetene i den enkelte og strekker seg langt for at den enkelte skal lykkes. Han vet å ta imot kollegaer på en god og inkluderende måte. Han er en god rollemodell for alle oss andre i arbeidslivet».

Unge som står utenfor

I begrunnelsen for årets inkluderingsbedrift heter det følgende: «Vennesla Nærinsforening har gjennom flere år vist særlig positive holdninger til inkludering i arbeidslivet. De har det siste året vært veldig engasjert i utfordringen vi har i at det er flere og flere unge som står utenfor. De har vært en av drivkreftene i samskapningskonferanser og verksteder, og har ved flere anledninger vært med å bidra med sin kompetanse til samarbeidspartnere. Ved å vise disse holdningene har de fremsnakket og satt inkludering på dagsorden, og har dermed bidratt til at flere virksomheter har blitt gjort oppmerksomme på inkludering som samfunnsoppgave – og som en positiv mulighet».

Motivasjon

Prisene som deles ut skal gi en honnør og oppmerksomhet til noen som gjør en spesielt god innsats med inkludering i arbeidslivet Ønsket er også at prisen kan være en motivasjon til bedrifter og enkeltpersoner til å sette fokus på det samme.

Hver av vinnerne fikk et diplom og et et bilde, begge laget av Elise Osmundsen fra Vennesla.

– Jeg skulle bare ned å se på en jobb, så ender jeg opp med å bli kåret til årets ildsjel. Det er bare helt utrolig, jeg ble helt satt ut, sier Smiseth som til daglig jobber som rørlegger hos Holbæk Rør.

Smiseth sier at han har fått et helt annet syn på NAV etter at bedriften han jobber samarbeider så tett.

– Det er utrolig gøy. Jeg har aldri møtt maken til oppfølging som de gjør fra NAV sin side.

Også prisen for årets inkluderingsbedrift ble delt ut. Den gikk til Vennesla Næringsforening.

Det var ordfører Nils Olav Larsen som delte ut prisene. Vennesla næringsforening og Vennesla kommune, representert ved NAV Midt-Agder, samarbeider om prisene.

Inkludering

I begrunnelsen for årets ildsjel heter det: «Årets ildsjel er en person med særlig inkluderende holdninger. Han fremstår med et stort engasjement for inkludering i arbeidslivet. Han har gjennom flere år vært en raus og god kollega som brenner for et inkluderende fellesskap også etter arbeidstid. Geir Smiseth ser mulighetene i den enkelte og strekker seg langt for at den enkelte skal lykkes. Han vet å ta imot kollegaer på en god og inkluderende måte. Han er en god rollemodell for alle oss andre i arbeidslivet».

Unge som står utenfor

I begrunnelsen for årets inkluderingsbedrift heter det følgende: «Vennesla Nærinsforening har gjennom flere år vist særlig positive holdninger til inkludering i arbeidslivet. De har det siste året vært veldig engasjert i utfordringen vi har i at det er flere og flere unge som står utenfor. De har vært en av drivkreftene i samskapningskonferanser og verksteder, og har ved flere anledninger vært med å bidra med sin kompetanse til samarbeidspartnere. Ved å vise disse holdningene har de fremsnakket og satt inkludering på dagsorden, og har dermed bidratt til at flere virksomheter har blitt gjort oppmerksomme på inkludering som samfunnsoppgave – og som en positiv mulighet».

Motivasjon

Prisene som deles ut skal gi en honnør og oppmerksomhet til noen som gjør en spesielt god innsats med inkludering i arbeidslivet Ønsket er også at prisen kan være en motivasjon til bedrifter og enkeltpersoner til å sette fokus på det samme.

Hver av vinnerne fikk et diplom og et et bilde, begge laget av Elise Osmundsen fra Vennesla.