God sommer!

Sommerhilsen 2021

Hei alle sammen! Sommeren nærmer seg, og i den forbindelse vil jeg på vegne av styret i næringsforeningen komme med en liten hilsen.

Sommer er for mange ensbetydende med ferietid og roligere dager. Men det er også for mange høysesong og den travleste tiden av året. Uansett er sommeren en god tid!

Også i år vil koronapandemien påvirke både våre og andres ferievaner. Mange vil feriere hjemme og i nærområdet, i tillegg til at mange vil legge sin sommerferie til Sørlandet. Derfor har næringsforeningen jobbet målrettet med Visit Vennesla, i håp om at flere vil legge turen innom Vennesla og benytte seg av våre severdigheter, butikker og serveringssteder. Jeg oppfordrer alle i næringslivet til å ta godt imot være gjester, og gir de en god kundeopplevelse her hos oss.

Næringsforeningen gjennomførte tidligere i vår en spørreundersøkelse i sammen med kommunen, for å kartlegge hvordan koronapandemien påvirker lokalt næringsliv nå ett og ett halvt år etter at Norge stengte ned. Undersøkelsen viser at 75 prosent er helt sikre på at bedriften deres vil greie seg gjennom pandemien og nesten 60 prosent mener markedet raskt vil normalisere seg når pandemien er over. Dette er positive signaler å ta med seg inn i sommeren!

I tillegg vil vi minne om sommerjobbprosjektet 2021, som jeg vil beskrive som en gavepakke for både til arbeidsgivere og ungdommer! Bedriftene for dekket 50 % av lønnskostnadene i en fireukersperiode. Ungdommen kan få en mulighet til å få prøve seg i arbeidslivet, få arbeidserfaring, gi mestring og bygge CV. I sammen kan vi bidra til å forebygge utenforskap.

Til tross for koronapandemien og færre fysiske treffpunkt, har næringsforeningen også dette halvåret hatt ett høyt aktivitetsnivå. Vi har blant annet:

  • Fått på plass en ny partnerordning
  • Tett dialog med kommunen knyttet til koronapandemien
  • Fortsatt satsingen på Visit Vennesla
  • Tatt initiativ til å få på plass bedre skilting av turmål og severdigheter
  • Fått på plass en ny samarbeidsavtale med UIA – «Felles løft»
  • Arrangert flere webinarer

Over sommeren ser det ut til at vi igjen kan invitere til fysiske frokostmøter, bedriftsbesøk og temamøter. Dette er vi selvsagt glade for, og første mulighet blir den årlige sensommerfesten som i år arrangeres 2. september, så hold av denne ettermiddagen og kvelden!

Vi i styret ønsker deg en riktig god sommer – Ta vare på hverandre!

 

Vennlig hilsen Alexander Jensen

Styreformann i Vennesla Nærinsgforening