I fjor ga vi 39 kroner og 58 øre pr. innbygger. Det er slett ikke verst i ei bygd full av julemesser og basarer, men vi ble slått. Landsgjennomsnittet ble 44,71 krone pr. innbygger. I år greier vi bedre!

– I år samler vi inn til et fantastisk viktig arbeid, altfor mange av verdens jenter mister frihet og får drømmer og helse  og liv ødelagt fordi de giftes bort i ung alder, sier aksjonsleder i Vennesla, Randi Sofie Hagen, og oppfordrer:

– Jeg håper folk gir kontanter i bøssene eller vippser mens bøssebæreren ser på. Vi har 190 ivrige sjuendeklassinger som skal bruke søndagen for TV-aksjonen.

I år må vi gi litt ekstra. Skolene hadde ikke grønt nivå før etter høstferien. Derfor har ikke de kunne lage så mange små innsamlinger som mulig. Det nå vi greie å kompensere med ekstra giverglede.

Næringslivet utfordres også. Flere tusen norske bedrifter velger hvert år å gi bidrag til TV-aksjonen. Mange velger også å knutte bidraget opp mot engasjement internt i bedriften. På TV-aksjonens næringssider kan du lese mer om det.

Næringslivets giverstafett – resultat til nå

Torsdag mellom klokka 11 og 13 skal elevene ved Vennesla voksenopplæringssenter selge 1100 vårruller og kylling tikka masala i en bod utenfor Kulturhuset.  I over ti år har elevene gjort denne innsatsen for Tv-aksjonen, og mange av dem har kjent krig, flukt og nød på kroppen selv. Kjøp middagen der torsdag!

I fjor ble Vennesla nummer 16 av Agders 25 kommuner og vi ble 169 av landets rundt 300 kommuner. Litt under midten, altså. I år drar vi til.

TV-aksjonens hjemmeside

 

 

Odd Inge Uleberg, Vennesla Kommune