Dette har skjedd i November 2023 i Næringsforeningen

November 2023 har vært en måned med særdeles mye aktiviteter i Næringsforeningen. Alt fra frokostmøter, partnermøter, styremøte, stortingsbesøk og møter med kommuneledelsen har vært på agendaen. Pluss mye mer

Aller mest oppmerksomhet knyttet det seg til strømaksjonen som ble gjennomført på Stortinget tirsdag 14. november. Samtidig med at det ble avholdt frokostmøte på Løa så reiset Ole Harald sammen med adm.dir Jon Helge Lande fra Huntonitt inn til Oslo for å delta på markeringen mot høye strømpriser i NO2-området. Sammen med 14 ordførere og fylkesordførere og 50 andre politikere og næringslivsfolk var vi med å si tydelig fra om hvilke konsekvenser dagens strømpolitikk har for landsdelen. Informasjonsmateriallet fra aksjonen er også oversendt til de lokale partikontorene i bygda. Her er det viktig at vi alle står sammen uavhengig av politisk ståsted, og det opplever vi at vi gjør!

Senere samme kveld hadde vi gleden av å samle våre partnere til en av våre regelmessige partnersamlinger. Dette er viktge samlinger for oss i styret hvor vi kan lufte våre tanker og strategier, og få innspill på disse. Som avslutning på partnertreffet fikk vi også anledning til å formelt takke av Odd Grønberg som styremedlem i foreningen. Odd har vært med siden starten i 2016 og har med sitt sterke engasjement vært med forme foreningens identitet. Med seg hjem fikk han selvfølgelig også et gavekort fra Kjøp i Vennesla. Arbeidet med å finne en etterfølger for Odd i styret er allerede godt i gang.

Fredag 16. desember var det nytt møte med kommuneledelsen hvor tema var strømpriser. Merete deltok fra næringsforeningen og rapporterte om status for næringslivet i bygda. Flere og flere får utfordringer med økende utgifter, samtidig som varesalget synker drastisk.

Et styremøte har vi også rukket å få gjennomført. Av de store temaene denne gangen var planleggingen av årets Julelunsj, status Julegada, samt at vi har begynt å se på vårens program. Vi opplever at mange ønsker å delta på våre samlinger, og å arrangere bedriftsbesøk – det gjør jobben vår veldig mye greiere.

Denne uken startet vi med et møte på herredshuset hvor utkastet for ny parkeringsstrategi for Vennesla ble gjennomgått. Denne planen vil i desember komme ut på høring slik at både vi i Næringsforeningen og våre medlemmer vil få muligheten til å komme med innspill. Vi har også hatt et møte med UN Global Compact Norge hvor tema var bærekraft – og hvordan vi som næringsforening kan bidra til å øke fokus på nettopp dette.

Avslutningsvis er det også fint å kunne registrere at det jevnlig kommer nye medlemmer til på listene våre. Vi tror at det i tider som vi er inne i nå er viktigere enn noen gang at vi som næringsliv står sammen!

Hilsen

Styret


Forrige
Forrige

Velkommen til workshop mandag 15. januar 2024

Neste
Neste

Innkalling til ekstraordinært årsmøte