UNG INNAFOR 2024

Ha trua på meg - vær så snill!

For tredje år på rad ble konferansen Ung Innafor arrangert i Vennesla. En konferanse for arbeidsgivere og beslutningstakere. Kommunalsjef for Samfunn og Miljø Alexander Etzy Jensen i Vennesla Kommune åpnet det hele med å erklære Ung Innafor som den viktigste konferansen vi har i Vennesla. "Er det én ting som virker mot utenforskap så er det jobb!"

Videre holdt Arman Vestad et sterkt foredrag - "Modige Ledere Gjør Gull Av Hull" - om utenforskap og sin reise fra å vokse opp i en trygg familie til å havne utenfor og ta feil valg. Du husker kanskje navnet i forbindelse med Orderud-saken. Les mer her; https://armanv.no/ foredrag. Arman fortsatte som konferansier for resten av konferansen.

Vet du hvor mange uføre det er i Agder? Eller hvor mange som har fullført videregående skole? Seniorrådgiver for statistikk og analyse ved NAV Agders fylkeskontor, Håvard Jacobsen gav oss et veldig interessant øyeblikksbilde av hvordan situasjonen til unge er i dag. Ønsker du selv å dykke ned i tallene så anbefales https://agdertall.no/ som blant annet Håvard står bak.

På konferansen Ung Innafor er det alltid en sekvens med en arbeidsgiver. I år fikk vi et inspirerende møte med avdelingsleder på Vennesla Videregående skole Dag Svendsen. Han ble intervjuet av jobbspesialsist Synnøve Aanonsen og fortalte om sin svært gode erfaring med å samarbeide med NAV ved rekruttering av nye ansatte.

Carl Bugge Nicolaysen var neste mann ut, og berørte oss med foredraget "Det finnes alltid en vei tilbake!". Carl har vært spilleavhengig i over 20 år og fortalte om sin reise. "Åpne dører skaper muligheter. Åpne armer skaper trygghet. Åpne hjerter bygger relasjoner." I dag er Carl prosjektmedarbeider for Varodd AS sitt prosjekt GAME ON og samtidig kommunikasjonsansvarlig for Anton Sport Sommerløpet.

Konferansen ble avsluttet med foredraget "KI i praksis - muligheter og utfordringer". En svært engasjert og inspirerende Karianne Ormseth - prosjektansvarlig i Mechatronics Innovation Lab (MIL) i Grimstad - både utfordret og oppmuntret til å følge med på utviklingen. MEN det er de unge som virkelig er nysgjerrige og som vil kunne være en stor ressurs innenfor KI (kunstig intelligens) fremover.

Arman knyttet hele konferansen sammen på en flott måte med gode historier. Til slutt hadde han en sterk appell der han, på vegne av dagens unge, bedende så ut over forsamlingen og sa: "Ha trua på meg - vær så snill!"

Cecilie Limm Pedersen, Leder for NAV Midt-Agder avsluttet konferansen og oppfordret alle til å være åpne ved nyrekrutteringer. Ta gjerne kontakt med NAV Midt Agder og/eller A3 Ressurs Vennesla AS. I tillegg til de to nevnte var VENNESLA NÆRINGSFORENING med som arrangør.

Komiteen i år bestod av: Cecilie Limm Pedersen, Siren Nilssen, Jorunn Eivindson, Janne Nordahl og Ole Kristian Lauvland

Tekst: Ole Kristian Lauvland, daglig leder i A3 Ressurs

Forrige
Forrige

Næringsalliansen på Agder møtte Agderbenken på Stortinget.

Neste
Neste

Nybegynnerkurs i norsk - helt gratis